Timp sanatos!

Umbland destul de mult prin tara, cunoscand multi copii, dar si parinti, avand intalniri cu tineri, liceeni, am constatat cu mare tristete ca ceea ce mi se parea foarte ciudat, acum multi ani, cand am ajuns pentru prima data in America, a ajuns si la noi foarte rapid. Ma refer acum la un gen de  supraponderabilitate, atipic pentru noi, romanii.

Tineri cu trasaturi frumoase iau forme total nepotrivite pentru varsta lor. Practic, cu scuzele de rigoare, sunt diformi.

Si din pacate acest fenomen trece neobservat, ba mai grav, este incurajat de un consum gresit, nenatural, si nesanatos, dar care aduce foarte multi bani celor care nu le pasa.

Bun, dar acesti copii au niste parinti. Pe noi. Noi ce facem?

Privim fara sa actionam macar la nivelul educatiei propriului copil?

Din pacate vad parinti nepasatori, care din rasfat sau dintr-o dragoste prost inteleasa, ii invita chiar la imbolnavire.

Eu locuiesc destul de aproape de un fast food, ce din punctul meu de vedere imbolnaveste cu buna stiinta, nu hraneste, si nu e singurul.

Sambata, duminica, acolo imaginea este a unei sarbatori campenesti. Plin de parinti cu copii imbujorati si cu ketchup la gura, petrec sarbatoarea culinara saptamanala.

“Ia uite cu ce pofta mananca fata noastra si ce mare e! E cea mai mare din clasa!” Normal!

Pentru mine este greu de inteles. Inseamna ca fetita mea e norocoasa cu parintii ei si noi cu ea.

Eu vad aceste secvente impreuna cu familia si stiti cand? Si nu glumesc!

In weekend, atunci cand avem program de sala in familie!!!

O joaca ce il pune pe copil la miscare, dar si pe tine ca parinte. Satisfactia este enorma atunci cand iti vezi copilul ca face miscare, ca ii place, ca se distreaza si ca, ajungand acasa, mananca atat cat se poate de sanatos in ziua de astazi.

Dragi parinti, nu va imaginati cata bucurie ii faceti propriului copil, petrecand un astfel de timp, de calitate, alaturi de el. Poate ca el nu o declara, dar copiii simt mai mult decat ne imaginam noi ca sunt in stare, la varsta lor.

Discutia este mai lunga, dar daca va doriti un copil sanatos, petreceti timp sanatos cu el si nu uitati ca o minte sanatoasa se formeaza intr-un corp sanatos!

V.

Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Editorial'
30 negru

Citeste >

30 Octombrie, 2016

INCEPUT DE AN

Citeste >

11 Ianuarie, 2017