Telefonul nu mai suna

Ti s-a inecat telefonul? E de bine!

Recent, in urma unui mic incident acvatic produs de un val in incinta buzunarului propriu, am ramas fara telefon timp de cinci zile. Eram in vacanta. Prima reactie a fost de panica. Ce ma fac eu acum? Am incercat o resuscitare, dar… nimic. Mai aveam de petrecut cinci zile fara prietenul meu telefonul, care imi este alaturi si la bine si la greu. In cele din urma am acceptat situatia…

Insa din acea zi am inceput sa imi constientizez ticul pipaitului buzunarului, care de acum era gol-golut. Destul de neplacut. Ma speriam, crezand ca l-am pierdut. Tehnic vorbind, asta se si intamplase.
Seara, la cina, impreuna cu prietenii, eram privit ca un ciudat. Discutiile erau in toi, dar parca la un semn cineva scotea telefonul si atunci se declansa nebunia. Ca prin magie, se facea liniste deplina. Traiam cu sentimentul ca sunt inferior tuturor celor de la masa. Cum sa nu intri tu pe Facebook? Cum sa nu te uiti putin la stirile din tara? Cum sa nu treci in revista fotografiile facute peste zi, cum sa nu verifici daca ti-a mai trimis cineva, ceva, pe Whatsapp? Eram fraierul trupei :( .
Asta a fost prima zi.

Incepand de a doua zi am inceput sa ma simt tot mai bine. Am renuntat la acea grija ce aparuse pana atunci aproape la fiecare minut. Eram parca mai liber, iar mintea imi era mai linistita. Traiam un sentiment minunat. Ma simteam ca pe vremea cand cuvantul era suficient pentru a te intalni cu cineva peste trei zile, in locul si la ora stabilita. Ce frumos era!

Vedeam mult mai multe lucruri si actiuni in jurul meu. Parca lumea arata altfel. Aveam mintea, dar si mainile mai libere. Atunci am realizat ca sunt totusi in vacanta. De fapt aici am vrut sa ajung.

Oricine in anul 2014 are nevoie de un smartphone. Pe mine cel putin ma ajuta enorm, dar oameni buni, de ce mergem noi in vacanta? Ca sa… Ca sa ne odihnim si sa ne deconectam! Sa ne de-co-nec-tam! Sa scapam de toata agitatia cotidiana si sa facem ce vrem, nu ce vor altii. Altii te vor legat de seviciu, de e-mail si de alte activitati de gen. Sa fie sanatosi! Esti in vacanta!

Experienta inecarii telefonului mi-a parut un dezastru, in prima faza. Apoi am realizat ca abia fara el te poti bucura cu adevarat de vacanta si te poti deconecta mental pe deplin. Va scriu aceasta poveste ca sa va propun sa incercati un exercitiu.

IMG_6381

In urmatoarea vacanta inchideti-va telefonul, din prima zi! La inceput va fi greu, dar dupa aceea va fi cool. E cool fara telefon. Credeti-ma si incercati senzatia! Imi veti multumi. Incercati sa faceti asta impreuna cu prietenii. Veti avea parte de bucuria privirilor in ochi, de zambete si de socializare directa, live, nu de capete aplecate si incruntate ce nu reusesc sa scape dintr-o lume virtuala si inselatoare.
La mine, de acum incolo, in vacanta telefonul nu mai suna!

V.

2 Februarie 2014
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Calatorii'