Teatrul si Televiziunea

Teatrul…

Cand eram la Da Cappo, am fost solicitati sa tragem niste voci cu Nicu Alifantis, pentru o piesa de teatru. Ne-am cunoscut si apoi a avut nevoie de niste aranjamente vocale pentru Nebunul si calugarita – regia Alexandru Hausvater; le-am facut impreuna cu prietenul meu Razvan Vasilache, fiul compozitorului Vasile V. Vasilache, si a iesit o chestie foarte faina, e si un disc facut. Am facut apoi aranjamente pentru Cadavrul viu, pusa in scena de Gelu Colceag – si asa am aparut pentru prima oara intr-o piesa de teatru, aveam un rol de vagabond. Au urmat alte colaborari cu Alifantis, cu Andries…iar la teatru, fiind perete in perete cu Tocilescu, mi-a cerut sa fac niste aranjamente pentru piesa Nevestele vesele din Windsor, transformata in musical. Greu de realizat azi!

Dupa jumatate de an de lucru cu toata distributia, Toca a zis „Nu se poate, astia nu ma iubesc, schimbam!“. M-a bagat si in piesa, trebuia sa fiu hangiul, dar s-a razgandit: „Nu, esti prea dragut, vreau sa fie toti urati!“. „Bine, sa fie toti urati, dar macar sa cante frumos“. „Ei lasa ca aia rezolvi tu!“. N-am rezolvat tehnic, dar unii erau foarte buni.

Dupa experienta asta, Toca, fiind innebunit dupa teatrul japonez, a ales piesa Prietenii, cu Virginia Mirea, Irina Petrescu, Vlad Ivanov, Serban Celea….stateam la lectura si ma gandeam ce caut eu acolo. Cand sa incepem munca in scena, el s-a decis sa plece… Prietenia cu Toca a fost una dintre cele mai faine pe care le-am avut in viata.

Televiziunea…

Lucram ca ilustrator muzical la radio, aveam vreo trei emisiuni muzicale si luam un milion jumate de lei pe luna – era un fel de jumatate de norma, dar nici atat, o colaborare. In 1997 – 1998, Petru Margineanu a scris niste piese pe care le-am cantat si la Mamaia, eram intr-o formula tot din “The Fifties”, plus Laurentiu Niculescu. A fost fain, desi am avut la inceput niste probleme cu negativul lui Cristinoiu Jr. – noi cantam pe cinci voci, dar nu auzeam reperele armonice. Piesa faina pentru vremea aia, dar n-a fost bine in prima seara. Asa ca in a doua seara am decis sa cantam a capella – a avut un impact fantastic, toti ne-au laudat.

La ziua lui Laurentiu, in 2000, am mers la petrecere. Dupa aceea imi tot zicea ca ma face vedeta. Imi povestea despre un concurs la Prima, un casting pentru nu stiu ce. M-a sunat o doamna de la Prima, mi-a spus de casting, eu i-am zis ca nu ma pricep. Ma duc totusi… erau la o masa niste tipe, printre care si Roxana (care a devenit producator la “Vrei sa fii…” si mama copilului meu)  si Adina Casas (producator al emisiunii “Copiii…”); mi-au dat niste intrebari si m-au pus sa le citesc la camera. A doua zi, aceeasi doamna ma suna sa imi spuna ca au ramas doi, eu fiind unul dintre finalisti. Am mai dat o proba, cu cravata si machiaj. In ziua urmatoare, am aflat ca eu sunt alesul.

Cumva, m-am trezit aruncat intr-o chestie de care nu aveam nevoie. Am lucrat mult cu Ilie Ciurescu – dictie, intonatie, citit prompter, de toate, era ca o noua scoala. Pana la prima filmare mi-a fost foarte greu sa inchid un ochi. Toata lumea era incantata si eu nu stiam ce mi se intampla.

Vrei sa fii milionar vs. Copiii spun lucruri trasnite

La “Vrei sa fii…” imi ziceau ca trebuie sa fiu dur si enigmatic, dar pe parcurs am mai relaxat lucrurile. Cumva eu eram ca la “Copiii…”, dar nu apucasem sa ma exprim asa acolo. Iar aceasta a doua emisiune am inceput-o la scurt timp dupa Milionar. Cristi Burci mi-a dat un pliant cu Bill Cosby si am zis ca nu fac emisiune cu copii. M-a trimis sa vad caseta cu originalul si m-am indragostit! Mi-a prins bine si mi-a placut foarte-foarte mult.

Pentru emisiunea cu copiii am luat un premiu important la Cannes, pentru cea mai buna adaptare dupa formatul original. Eu vedeam emisiunea cu Bill Cosby pe casete si sa stiu ca dupa el noi am facut cel mai bine treaba asta, e mare lucru. Iar cu “Vrei sa fii milionar”, am fost invitat la cateva luni de la debut la o intalnire internationala a tuturor prezentatorilor….mi se parea fantastic sa trec de la statutul de colaborator la radio pentru un salariu mic la stat de vorba cu Chris Tarrant, prezentatorul primei editii a show-ului, cea britanica.

Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Virgil'