SUNTEM BINE!

27 de ani… Timisoara, Bucuresti, toata tara… reincepeam cu totii un drum pe care il credeam bun.

Desi, cine avea atunci ochi, urechi si minte limpede, ar fi observat ca este un drum gresit. Multi oameni sacrificati din dorinta de confirmare a unui act istoric, altii manipulati, altii speriati de realitate, care au ales sa paraseasca nava.

Eu aveam 18 ani si eram in armata.  Era parca un film de razboi. Nici acum nu imi vine a crede ce am trait, nu pot crede ca s-a intamplat ca intr-o secunda sa fim mai putini decat cu o secunda in urma. Da, unii dintre noi au disparut. Colegi de companie, de pluton, de clasa.

Dar viata trebuia sa mearga inainte.

Au trecut 27 de ani! 27 de ani de reconstructie, de demolari, de vise, de cosmaruri, de realizari, de neajunsuri, de bucurie, de tristete profunda, de impliniri si de dezamagiri. Toate sunt ale noastre. Ele sunt roadele gesturilor noastre, bune si rele. Multe bune, dar mult prea multe rele. Regret doar ca toate aceste  lectii nu ne-au facut sa invatam.

Totusi, privesc in urma si ma gandesc ca suntem bine. Stiti de ce? Pentru ca e liniste, e pace. Conteaza enorm. Si eu sunt nemultumit de multe, de toti, dezamagit si furios pentru ceea ce ne fac de atata amar de vreme, dar ma uit in jur si ma bucur ca e pace. Suntem bine, oameni buni. Ne avem unii pe ceilalti si nimeni nu ne poate lua acest lucru.

Iar daca in restul anului suntem prea prinsi de probleme, eu imi iau timp sa ma gandesc la ce am gresit fata de ceilalti, cui trebuie sa ii spun multumesc si ce vreau sa schimb la mine.

Imi doresc mult de la noi sa ne luminam privirile, sa ne privim in ochi, sa ne zambim, sa ne bucuram de ce avem bun si sa nu mai permitem sa ni se faca rau, sa facem bine, fiecare cum putem si sa incercam sa ne acceptam unii pe altii. Eu pe tine, si tu pe mine.

Sarbatori fericite si bucurati-va! Suntem bine, oameni buni, suntem bine!

V.

 

Timisoara1

21 Decembrie 2016
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda: Chivas
ALTE POSTARI DIN 'Editorial'
Sunt un taran!

Citeste >

14 Martie, 2016

Joaca

Citeste >

9 Octombrie, 2016