Succesul

Cred ca succesul este un puzzle format nu din lucruri mari, ci din lucruri mici, detalii, lucruri importante, care conteaza.

Iar pilonii succesului in opinia mea sunt credintele noastre, principiile si asumarea efortului. Dar intr-adevar mai e nevoie de ceva. De noroc!

Iar norocul este acea oportunitate care pentru a se transforma in succes trebuie sa intalneasca curajul. Curajul de a spune DA si de a-ti asuma efortul pentru a porni la drum.

Mie mi-a aparut acest noroc in cale. A venit cand nu ma asteptam, total intamplator.

Pe scurt, eram la o petrecere a unui prieten la care nu doream sa merg pentru ca nu aveam bani de cadou. Totusi, pentru ca tineam la el, m-am imprumutat de bani si am mers. Acolo se afla cineva din echipa de productie care m-a invitat la un casting pentru postul de prezentator al emisunii Vrei Sa Fii Milionar.

Nu eram pregatit pentru asa ceva, nu imi doream sa fac televiziune, dar in cele din urma, am fost ales eu.

Credeti ca a fost usor?

Deloc. Eram speriat, iar povara si responsabilitatea de pe umerii mei erau enorme.

Ce m-a ajutat?…credintele mele, pricipiile si asumarea efortului. Am spus da, vreau sa invat lucruri noi, da, vreau sa muncesc oricat pentru asta.

Iar succesul a venit repede, foarte repede, viata mi s-a schimbat radical, eram apreciat, castigam premii dupa premii, eram invitat peste tot, am cunoscut oameni importanti si riscul de a-mi pierde mintea era mare. Ceea ce m-a ajutat sa raman cu mintea intreaga, au fost acele credinte despre care vorbeam mai devreme.

Eu cred ca daca iti respecti valorile si principiile in viata, esti un om de succes. Si aici vorbesc despre onoare, cuvant, punctualitate, respect. Acestea sunt valorile mele, valori pe care suntem obligati sa le transmitem mai departe copiilor nostri.

Si am mai invatat un lucru.

Fa bine de cate ori ai ocazia, sau atunci cand ai ocazia sa faci un rau, nu il fa. Atunci, lucrurile frumoase apar in viata ta.

Eu am cunoscut oameni care m-au sustinut in toate, oameni de la care am invatat ce inseamna eleganta, care m-au invatat cum se poarta un costum, am invatat ce inseamna un ceas de valoare, o masina frumoasa, am trait momente frumoase, vacante, seri frumoase, am gustat vinuri frumoase…ce ar mai fi…

Da! La un moment dat apare si EA, pentru ca eu cred ca nu trebuie sa fim niciodata singuri in drumul nostru.

E ea, cea cu care care urmeaza sa imparti sentimente, emotii, bucurii si atatea momente frumoase.

Tu ii oferi grija, dragoste, respect, ea iti ofera echilibru, iti arata uneori care e directia, sau poate chiar ti-o mentine.

Tu faci din fiecare zi o zi speciala, ea iti ofera confort, iar alaturi de ea, drumul tau va fi unul lin, incununat de succes…

V.

(discurs sustinut in cadrul lansarii Renault Talisman)

SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda: Alex Galmeanu
ALTE POSTARI DIN 'Editorial'
Viitorul fotbalului

Citeste >

25 August, 2015

Tu ce ai face?

Citeste >

16 Aprilie, 2016

Poluarea din noi

Citeste >

9 Martie, 2016