STORY. Povestiri cu Mihaela Calinoiu.

Virgil, care este povestea noului album, ce va cuprinde și cum a fost gândit, cum ai pornit în această aventură? Înțeleg că vei avean un band generos alături de tine și că ți-au fost alături artiști pe care îi apreciezi.
Ideea a venit ascultand ce au facut alti artisti de pe afara care au reinterpretat piese reprezentative din mai multe perioade. Atunci am realizat ca si noi avem muzica noastra, romaneasca ce merita a fi reascultata intr-o forma noua, eleganta, elaborata. Avem multe piese romanesti foarte frumoase! De vreo trei ani pritocesc aceasta idee si impreuna cu domnul George Natsis am inceput usor, usor sa o desenam. In ultimele luni am si reusit sa finalizam ceea ce parea un vis greu de atins, avand in vedere amploarea proiectului si numarul mare de muzicieni instrumentisti care urmau sa ni se alature. Si am avut o bucurie enorma sa lucrez cu cei mai buni pe care ii avem la ora actuala pe gen. Adi Despot a fost cel care mi-a mai dat si cate un imbold de la spate si m-a organizat, iar suportul lui, si din punct de vedere artistic, a fost unul esential. In tot ce urmeaza sa fac de acum incolo, voi avea in jurul meu oameni ce au crezut tare in idee si in produs si cu care sper sa am o colaborare de lunga durata. Vorbesc aici de EMAGIC si de UNIVERSAL MUSIC ROMANIA, alaturi de Romanian Artists Agency (RAA).

Cum ai simțit că a venit momentul pentru acest debut solo în muzică?

De multa vreme am tot fost intrebat de ce nu incerc aceasta postura. Cred ca acest album a aparut in viata mea atunci cand trebuia sa apara. Varsta, experienta profesionala, momentul, tihna, sunt elemente foarte importante in constructia unei cariere. E un crez de-al meu.

Cum te-ai simțit înregistrând piesele, ce ai avut în permanență în minte, ai fost emoționat?

Avand in vedere artistii care au cantat pentru prima data piesele de pe album, mi-am asumat o responsabilitate enorma, mai ales ca pentru acei interpreti si compozitori, am un respect enorm. Acesta este si motivul pentru care am ales sa fac asta. Cred in muzica romaneasca si in valorile romanesti. Cred pentru ca ele exista. Mi-am propus sa imi fac tricouri cu ROMANIA pe piept pe care sa le port in tara, dar mai ales in strainatate.

În ultimii ani, la ce s-a redus legătura ta cu muzica, ți-a fost dor să cânți? Îți amintești ultimul spectacol pe care l-ai susținut?

Am avut mai multe colaborari punctuale, dar cea mai de lunga durata si totodata cea mai recenta este cea cu domnul Nici Alifantis. O sa rada acum ca l-am “domnit” pentru ca suntem foarte apropiati. Am colaborat inclusiv la ultimele doua albume si la cateva concerte, asa ca pauza totala nu am luat

Obișnuiești să cânți acasă sau la petrecerile prietenilor, dacă ei te roagă?
In calitate de lautar amator? Ma mai apuca, in functie de anturaj si de stare. Se intampla sa se lege seri in care ne distram cantand.

interviu-story

Muzical vorbind, care sunt cele mai mari atuuri ale lui Virgil Ianțu?
Faptul ca nu am de demonstrat nimic si ca ceea ce fac este din placere si din tot sufletul. Vorbesc aici de bucuria pe care o am atunci cand cant. Sper sa o pot impartasi cat de curand si cu ceilalti. Si mai e ceva. Educatia muzicala, in ceea ce ma priveste, a fost foarte importanta atunci cand am inregistrat acest album. Am descoperit asta pe parcurs.

Cum vei susține lansarea noului album, trebuie să ne pregătim să cumpărăm bilete la un concert?:)

Despre asta vom vorbi in curand, atunci cand va fi facuta si o comunicare oficiala, dar da, va exista un concert mare la care imi voi cumpara si eu cel mai scump bilet…locul de pe scena. De acolo se vede cel mai frumos.

Dacă ar fi să descrii muzica românească de azi, care ar fi cuvintele pe care le-ai folosi? Dar televiziunea?

Probabil ca va asteptati la o parere vehementa si intr-o singura directie. Hai sa privim si partea frumoasa. Exista emisiuni mari, frumoase, ce isi merita locul pe care l-au castigat, exista trupe si voci care merita chiar mai mult decat locul pe care il au in acest moment. Trebuie doar sa ne indreptam inspre acolo. Sa ne lasam hipnotizati de tot ce e bun si valoros, ca e muzica, film, teatru, televiziune. In rest…e rest.

31 Octombrie 2013
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Presa'

OK! MAGAZINE – “Televiziunea e o glu...

A părăsit televiziunea ori de câte ori stomacul i-a dictat să facă asta. Și a revenit în...

Citeste >

31 Octombrie, 2013

UNICA…Monica Cismaru.

Citeste >

31 Octombrie, 2013