…si Azi.

A venit randul meu.

Dupa un premixaj facut la un alt studio, unde era un alt sunetist, cu alte abilitati si talente, pe care tot Adi l-a gasit, am trecut eu in fata microfonului.

Stati, ca nu e asa simplu. A trebuit sa probam mai multe microfoane, in setari diferite pentru a gasi in sfarsit microfonul ideal pentru vocea mea, ideala si ea. Nu sunt paranoic, am glumit! :)

Atmosfera in studio era exact cea pe care  mi-o doream. Alex, omul de la sunet care nu tipa, nu injura, nu bea, nu se enerveaza, dar cu toate astea este un om fain, ne primea, ne asculta, ne trata cu bunatati, eu cantam, Adrian ma incurca, sau ma ajuta, in functie de moment.

Dar daca e sa vorbim serios, Adrian m-a ajutat enorm si la aceasta etapa in care aveam nevoie de o ureche buna si un om cu bun simt muzical care sa ma stoarca de ce am mai bun din punct de vedere artistic, interpretare, etc.

A fost o perioada foarte frumoasa si pentru ca ne intalneam putin mai des (decat ne doream) decat de obicei.
Ok, acum aveam toate lucrurile rezolvate!
Ba nu! Abia acum incepea calvarul cu mixajele.
In general, fiecare muzician isi doreste sa auda ceva, intr-un anumit fel, cu un anumit sound, iar aici au fost mici probleme la inceput, dar ele s-au reglat frumos si repede.

Mixaje dupa mixaje, schimbari dupa schimbari, am ajuns la o forma finala…Am rasuflat usurat pentru ca in naivitatea mea, credeam ca s-a terminat. Nuuuu!

Pai, cum facem noi acum sa pastram caldura sunetului analog, adica netrecut prin procesari digitale. Cum? Simplu! Tragem materialul in banda magnetica, normal.

Si uite asa a tot continuat si cu masterizarea, care se facea ba in America, ba la noi, ba in Togo sau Mauritania. In cele din urma a fost facuta la noi de un tip cu nume dulce, care a facut o treaba foarte buna. Si gata! Albumul se infaptui si primul single “Ce bine ca esti” este pe radio. Si normal, abia astept primul concert. Sper sa fie o seara in care sa ma faceti sa spun “Da! A meritat!”

Am tinut sa va povestesc despre cateva din etapele prin care am trecut pentru a ajunge aici si sper ca povestea a fost mai mult interesanta decat plictisitoare, ca albumul e mai mult frumos decat banal si ca voi o sa fiti mai mult fericiti decat…decat incearca altii sa va faca.

studio-inregistrari_016

Eu va multumesc si va doresc o zi faina!

V.

 

31 Octombrie 2013
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda: Alexandru Ciucu
ALTE POSTARI DIN 'IERI si AZI'
Despre ieri…

Citeste >

31 Octombrie, 2013

CE BINE CA ESTI

Citeste >

17 Octombrie, 2013

Mesaj pentru voi

O asteptare de trei ani, o munca de noua luni, un moment potrivit. In ultima vreme am...

Citeste >

16 Octombrie, 2013