She’s a Lady!

V-am tot vorbit pana acum despre gentlemanul modern, despre bune maniere masculine, dar e momentul sa dam doamnelor atentia cuvenita, altfel am abdica de la principiul esential al galanteriei :) .

Cred ca e mai greu in zilele noastre sa fii vazuta ca o lady, sa se gandeasca oamenii la tine ca la o lady si sa fii tratata oriunde te duci ca o lady. De ce spun asta? Pentru ca femeile au avut dintotdeauna mai multe de facut pentru a-si dovedi atat calitatile sociale, cat si pe cele personale. Codurile de bune maniere, cele sociale sau de cuplu au dat mereu mai multe de facut femeilor.

O femeie moderna traieste intr-o lume care inca este a barbatilor. Statistic, tot barbatii sunt mai bine platiti, avanseaza mai repede in cariera si au parte de recunoasterea meritelor mai curand decat femeile. Cu toate acestea, nu cunosc prea multi barbati care sa poata sustine intr-o zi programul unei femei casatorite, mama, care are si o cariera. In plus, daca e o lady, arata impecabil, se exprima elegant si se poarta civilizat in orice situatie. Grea misie!

Regulile de bune maniere sunt practic aceleasi ca pentru barbati, doar ca in privinta doamnelor exista niste nuante de care trebuie sa se tina cont. De exemplu, o femeie poate cadea mai usor in pacatul tinutei nepotrivite, fie prin adaugarea excesiva de accesorii, fie printr-o coafura mult prea elaborata sau un machiaj prea puternic. Sau se imbraca potrivit, dar discursul ei e din alt film – prea colorat, prea strident.

Tinuta este foarte importanta – daca esti eleganta si mergi sleampat sau cocosata, unde ti-e sarmul? Mersul pe tocuri necesita exercitiu – si pana la urma, tocurile nu-s pentru oricine.

O adevarata lady nu injura, nu vorbeste urat, nu barfeste, nu ridica vocea. O lady obtine ce vrea pentru ca este o lady. Incep sa ma intreb daca nu cumva e chiar imposibil sa fii o lady in zilele noastre. Voi ce credeti?

lady2

Credit foto: EE Photography

Virgil in social media:
Virgil recomanda: Alex Galmeanu
ALTE POSTARI DIN 'Lifestyle'
Origini.

Citeste >

4 Martie, 2016