Romania violata

Initial imi doream sa las valul nemultumirilor exprimate pe Facebook referitoare la execrabila organizare de la Robbie Williams si sa scriu strict despre bucuria pe care mi-a facut-o acest om.

Da, intr-adevar organizatorii nu au meritat acest concert si sper sa nici nu mai organizeze vreodata vreunul. E o treaba pentru cei ce se pricep si pentru cei ce isi respecta publicul. Emagic de exemplu, a organizat multe concerte mari, frumoase cu artisti mari, cu public la fel de numeros, dar niciodata nu s-ar fi intamplat ceea ce am vazut acolo cu totii.

Dar in afara de acest lucru, emotia sincera a lui Robbie Williams si ceea ce a facut pe scena m-a atins, m-au facut sa uit de ce se intampla in jur si sa ma bucur ca am ajuns la acest concert.

Multumim, Robbie!

P.S. Felicitari publicului, el a facut ca seara sa fie una magica!

Pana la urma, tot mi-am spus oful, dar altul e subiectul pe care doream sa il abordez.

Oameni buni, cu speranta sincera, dar si naiva in suflet, cum ca Romania se va transforma frumos, observ evenimente care trec prin ochii nostri si in fata carora ramanem indiferenti sau nu reactionam.

Din ce informatii am, acum vreo doi ani, in India, trei violatori ai unei turiste au fost condamnati la moarte. Indienii au iesit masiv in strada pentru a cere dreptate in acest caz. Si s-a facut.

In Romania, sapte…cum sa le spun? sapte…au facut acelasi lucru cu o tanara din Vaslui, dar ei sunt liberi sa respire acelasi aer cu mama, cu tatal, cu rudele fetei si cu noi.

E adevarat ca justitia a fost totusi dura cu ei. Nu mai au voie sa intre in discoteci, cluburi si li s-a interzis, fara mila, sa mai poarte arme albe. Aici cred ca judecatorii au cam exagerat.

Dragii mei,  incerc in permanenta sa imi alung gandul de la acest eveniment, doar ca in calitate de tata, de om, nu am nici un drept sa fac asta.

Am datoria sa reactionez! Cu totii avem datoria sa reactionam!

Se pare ca gestul acestor…sapte, nu este unul atat de grav si de important ca cel al odioasei batrane care vinde marar la margine de piata fara bon fiscal. Asta crima!

viol

 

In India, oamenii au iesit in strada pentru justitie. Noi parca ne obisnuim cu orice. Se pot da legi aberante, noi inghitim, ca ce sa faci…

Se pot intampla nedreptati, noi zicem “lasa, bine ca nu mi s-a intamplat mie”, pot muri copii, oameni pe picioare, in spitalele gestionate de un sistem bolnav (dupa ultimele statistici, guvernul nostru ca si credibilitate este sub Burkina Faso), spunem, “sa fiu eu sanatos!”

Daca noi nu vom avea reactie (si am mai scris pe acest subiect), ne vom adanci intr-un intuneric din care nu vom mai iesi niciodata.

Mi se pare ca ceea ce i s-a intamplat acestei fete, i se intampla Romaniei de ani buni, iar noi stam pe trotuarul de vis-a-vis, privim, ne miram, dar nu reactionam. Ma si intreb, oare cat va mai dura acest viol? Cat vom mai privi neputinciosi si fara de reactie?

Haideti sa facem ce tine de fiecare dintre noi si sa reactionam prin orice gest, cat ar fi el de mic sau de mare, dar sa nu lasam sa ni se intample lucruri care vor deveni mai tarziu ireparabile!

Eu am semnat aceasta petitie! Tu?

Nu meritam asta! Suntem buni si avem o tara frumoasa, dar ea a incaput pe mana unor violatori fara mila, carora justitia le interzice doar temporar, pe termen mult prea scurt, accesul la frumusetile ei.

V.

Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Editorial'
Sunt un taran!

Citeste >

14 Martie, 2016

Repetabila greseala

Va amintiti de momentele in care faceam vreo prostie sau cand ascundeam de parinti o nota proasta?...

Citeste >

24 Octombrie, 2016