Raiul exista!

Ne tot intrebam daca raiul-iadul exista.

De ceva vreme incep sa vina raspunsuri clare.

Hai sa facem o scurta analiza.

Oameni buni, nevinovati, eroi sau copii, se duc nedrept de repede si de prea multe ori, din vina altora.

Si daca stam putin sa gandim, ei pleaca, dar cei vinovati raman. Pai atunci e clar. Acolo e locul celor buni, iar aici….

Si hai sa vedem ca exemple:

Eroii Revolutiei, studentii din piata s-au dus. Parinti, copii, tineri, oameni obisnuiti, nu mai sunt, dar minerul si presedintele traiesc bine merci si mai sunt si vocali.

Copiii nevinovati din maternitati lasate atatia ani in mizerie si saracie nu mai sunt. Guvernantii ce sunt vinovati direct de toate astea, traiesc foarte bine, in lux, cu vile tapetate cu cele mai valoroase picturi.

Batranii fara ajutor sau protectie sociala se duc, iar vinovatii ne rad in nas si lupta in continuare pentru putere.

Oameni fara vina sunt ucisi pe treceri de pietoni de odraslele baronilor locali, iar ei scapa cu fata curata si o iau de la capat.

Copii plecati la distractie ard de vii, iar vinovatii sunt dati uitarii sau ascunsi cu buna stiinta.

Bolnavi infectati in spitale insalubre mor in timp ce buzunarele celor care raspund de aceste crime, nu isi pot numara banii pentru ca sunt prea multi.

Tanar politist moare la datorie intr-o groapa a abuzurilor si infatuarii, iar vinovatii vor mai candida acusi la cine stie ce functii. Aveti putintica rabdare.

Recent, un artist moare dintr-un sir de neglijente. Vinovatii sigur vor trai.

Dar ma voi opri aici, desi avem exemple multiple. Exemple care par fictiune, desi stim ca s-au intamplat. Aceasta este realitatea!!!

Cu Raiul stiam cam care e treaba, dar ca iadul este atat de aproape de noi, asta chiar nu realizam.

Si stiti, ce? Acest iad e al nostru, al oamenilor. Noi l-am creat.

Noi permitem sa se intample aceste lucruri, iar acei vinovati despre care vorbim, nu sunt de pe alta planeta. Sunt dintre noi.  Asa ca o mare parte din vina este si a noastra.

Daca am gandi mai mult, daca nu ne-am lasa dusi in eroare si manipulati, daca am lua atitudine in fata nedreptatilor si am sti sa spunem nu sau si mai important, sa spunem da, atunci cand avem si noi dreptul sa schimbam ceva, poate ca, nu poate, sigur, lucrurile ar arata altfel.

Mai e putin pana in noiembrie si mi-e teama din nou de plagiatori, urmariti si  condamnati. De ce trebuie sa trecem prin asta de atatia ani de zile? Haideti sa ne intrebam ce facem gresit  si sa schimbam ceva si la noi. Sa fim mai atenti si sa gandim cu mintea noastra, nu cu mintea televizorului sau a vecinului care le stie pe toate. Sa fim noi cei limpezi si sa decidem noi cum vrem sa traim, sau unde.

Mie in iad nu imi place, in rai nu stiu inca daca merit sa ajung, dar ce stiu sigur, este  ca vreau sa am o viata linistita si frumoasa in acest loc minunat cum este Romania, impreuna cu familia mea si alaturi de acesti oameni atat de frumosi cum stiu sa fie romanii.

V.

19 Octombrie 2016
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda: Chivas
ALTE POSTARI DIN 'Editorial'
10

10

Citeste >

27 Iulie, 2015

Timp sanatos!

Citeste >

7 Iunie, 2016

Tu ce ai face?

Citeste >

16 Aprilie, 2016