PENTRU CA IMI PASA

 

Au tot aparut zilele astea comentarii la adresa parintilor protestatari care au fost insotiti de copii.

Pe de o parte, da, unii erau prea mici sa inteleaga, altii prea mici sa vada sau sa auda, dar mesajul, simbolistica pe care o transmite imaginea unui parinte cu un copil in brate, intr-un asemenea context, sunt puternice.

Noi am iesit in strada pentru viitor, pentru al nostru, dar in special pentru viitorul copiilor nostri. La asta ne gandim atunci cand muncim, cand cladim, si din acest motiv, cu indarjire, nu vrem sa lasam pe nimeni sa naruie sau sa ia peste noapte ceva ce le apartine lor, copiilor!

Pe de alta parte, copiii nu inteleg de la inceput situatiile, dar intreaba, de exemplu, ce e cu toata lumea asta de iese zilnic in strada. Si daca nu intreaba, este de datoria noastra sa începem sa ii invatam, sa ii educam in spirit civic din primele clipe in care comunicam cu ei, pentru a intelege si pentru a ajunge sa-si doreasca sa se implice, asa cum pot sau stiu ei mai bine.

Si in acest fel ne facem datoria de parinti, informandu-i si invatandu-i ce inseamna implicarea civica, solidaritatea, voluntariatul, caracterul sau onoarea.

Spiritul civic nu reprezinta doar iesitul in strada atunci cand esti nemultumit.

El se regaseste si in gestul prin care ridici o hartie de pe jos, chiar daca a fost aruncata de altcineva.

El reprezinta intelegere si respect reciproc.

 

Fetita mea m-a vazut in drumurile noastre prin tara, facand curat dupa o alta familie, intr-o parcare, in jurul unei mese de popas. Era destul de mica si m-a intrebat de ce fac asta.

“Pentru ca imi pasa!”

“De ce iti pasa, tati?”

“De cei care vor veni dupa noi!”

Virgil Jas

 

9 Februarie 2017
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Editorial'
Seara

Citeste >

6 Octombrie, 2016