O schimbare, va rog!

Ca traim intr-o lume a contrastelor este deja un cliseu; ca ne construim o lume in care vrem sa fim cat mai diferiti ca sa fim primii in tot si toate este deja un mod de viata.

Nu mai este cool, ci doar old school sa fim traditionalisti sau conservatori. Totul este despre schimbare, in mai mult, mai frumos, mai mare, mai tare.

Dar eu imi asum aceasta “scoala veche” construita pe principiul caruia exista un loc pentru fiecare lucru si fiecare lucru are locul sau. Nu cred in schimbare doar de dragul de a fi in ton cu ceilalti, ci in ton cu nevoile tale reale, prezente si din viitorul apropiat, nu ala aspirational :)

Este poate si motivul pentru care raman loial schimbarilor semnificative, si nu celor esentiale. Adica ele sunt mari, dar raman sa rezoneze cu mine, cu stilul de viata, cu locul meu, cu tot-ul meu. Sa le spunem schimbari cu personalitate.

Spre exemplu, cand am facut casa am mers pe detalii arhitecturale. Cand am vrut un gazon perfect, am mers….vai pe unde n-am mers, acolo a fost chestiune de timp, chiar am schimbat mult, inclusiv nervi, stari, furnizori si strategii diverse…acum sunt expert (lasati-ma sa ma laud, am muncit mult la el :D ).  Cand am vrut mobila noua, am cautat sa obtin un spatiu corect proiectat, liniar si omogen, sa poata interveni Jasmina si Roxana cu tot felul de “dezordini” in ordinea mintii mele.

De curand, am schimbat si bucataria, mi-ati admirat sortul rosu de la Franke. Ce nu stiti este ca desi schimbarea a fost semnificativa, ea a venit ca o reflectie a noului episod pe care l-am inceput in viata noastra.

10978603_947278328623927_7965793626574176768_n (1)

10 ani. Dupa 10 ani, Jasmina este deja domnisoara, este pasionata de bucatarie (aici semanam ca doua picaturi de apa..doar aici) si are un simt estetic extrem de bine pronuntat. Dupa 10 ani, Roxana este mult mai preocupata de simplitate, naturalete si rafinament, toate astea intr-o armonie de invidiat. Iar eu, dupa 10 ani, simt ca am nevoie de asezare. Timpul are o alta conotatie acum, o alta dimensiune, trebuie sa ii ofer un loc important, pretios. Un loc la noi in casa! Si cred ca la noi in bucatarie, mai precis, caci acolo imi place sa-l fac pierdut!

Cand gatesc, am nevoie de o anumita stare, de un anumit spatiu si de conditii foarte bune, pentru ca sunt un rasfatat. Conditii care mi-au fost respectate cu rafinament de catre Franke.

In acest nou si armonios amplasament imi vine sa gatesc si daca nu e nevoie.

Fac ceaiuri peste ceaiuri pentru a folosi imaculata plita. Reimprospatez painea in cuptor pentru altii, desi eu nu mananc. Folosesc hota si cand incalzesc apa, spal vase si cu masina pe jumatate plina si in general ma joc. Da, chiar, gatitul a devenit o joaca foarte faina pentru mine.

E o placere sa ma invart intre aceste aproape gadget-uri care parca se invart armonios in jurul meu, nu eu in jurul lor.

Partea cea mai frumoasa este ca acest carusel este o continuare frumoasa a unui living in care jocul, glumele, armonia sunt la ele acasa. Pardon!

La noi acasa!

V.

Franke

Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Gastronomie'
Un cadou delicios

Citeste >

9 Martie, 2015

Reserve.

Citeste >

5 Martie, 2016