Nepasarea

Asa cum am mai spus, nu ma pricep la politica. Din pacate nu am nici preferinte, nu zaresc nici vreo alternativa si am refuzat in mai multe randuri orice asociere de acest gen. Dar, ca si voi, traiesc in tara asta, observ si ma umplu de frustrare si prea des de manie. Dar din cand in cand ma mai descarc, in felul meu, asa cum fac si acum.

Si uite asa a mai trecut o motiune, niste discursuri duse in derizoriu de ambele parti, tupeu de o parte, lipsa de pregatire de cealalta, iar noi privim ca la un meci de tenis intre doi incepatori care nu stiu sa joace, in schimb tipa intr-una unul la celalalt, “Out!”.

Privim, ce sa facem?

Privim cum ne privesc si altii pe noi, doar ca stiti ce vad ei?

Vad o tara populata de un popor ce accepta sa fie condus de politicieni pe a caror frunte scrie “PLAGIATOR!” si “INCULPAT!”

Si sunt multi, prea multi! De la cel care astazi ocupa functia de Prim Ministru, care nu mai are loc de nici o litera pe frunte, pana la cel care asteapta sa o ocupe. Si el, tot cu plagiatul. Iar plagiatul si-a gasit loc cald in multe domenii.

Dar mai e unul si asta ii intrece pe toti. E cel mai bun! Pai, cum sa plagiezi tu o lucrare pentru a fi eliberat conditionat? Asta mi se pare o ironie maxima. Sa furi ca sa poti fi liber! Si i-a iesit!

Reflexul de a copia, de a fura, nu le dispare niciodata. Am vazut cu totii ca de la plagiat un doctorat, la furat o tara, a fost o cale foarte scurta si batatorita de multi dintre politicienii nostri. Tuturor le-a iesit. Prinsi, neprinsi, ce le pasa?! Stau in functiile lor, arunca intr-un tupeu maxim cu rosii stricate unii in ceilalti si merg mai departe.

Si plagiaza, mint si fura in continuare. In schimb, sunt extrem de vocali.

Au mai avut si alte tari politicieni cu aceleasi apucaturi. Ministrul Apararii din Germania. La vremea respectiva, el si-a dat demisia imediat ce dezvaluirea a fost facuta. Presedintele Ungariei postcomuniste, la fel, demisia in secunda urmatoare! Da, dar se pare ca in ei a mai ramas o urma de onoare.

La noi, cei prinsi sunt cu totii nevinovati, iar unde lucrurile sunt evidente, devin ori credinciosi, ori schiopi, ori bolnavi incurabili. Dar ies in timp scurt de la izolare si le revine glasul cat ai zice “Steaua”!

Da, din pacate, acesta este peisajul ce ne trece  prin fata ochilor, iar noi privim ca din tren, cu pumnul in barba, motaind in gandurile noastre ocupate de probleme mai importante.

virgil_iantu_20130925_1249

Intre timp, autostrazile sunt “admirabile, dar lipsesc cu desavarsire” (e citat din I.L.C., nu plagiez), miliardele au plecat din buzunarele noastre si ajung in buzunarele lor, sanatatea, “sanatate!”, scolile, ca la noi, datoriile noastre cresc, nu scad, asa cum se declara cu mandrie dinspre Victoria si uite, asa, viata trece intr-un plagiat de care nu mai scapam niciodata.

Plagiat, minciuna, furt, dar peste toate aceste lucruri, trebuie sa observati ceva.

Nepasarea!

Ei nu au emotii, trairi. Sunt goi pe dinauntru. Nu le pasa de absolut nimic!

Nu le pasa ca prin legi populiste date in scopuri clar personale sau de campanie arunca Romania, fara a da vreodata explicatii, intr-o criza din care nu stim cum vom iesi.

Nu le pasa ca distrug, prin legi, frumusetea si patrimoniul unei tari unice in lumea asta.

Nu le pasa ca distrug generatii de copii bombardate de subcultura si de modele false.

Nu le pasa de oameni.

Nu le pasa de cum traiesti.

Nu le pasa daca mori, sa fii sanatos!

Nu le pasa de mine, de tine, de noi!

Le pasa doar de ei!

Sa nu uitati asta niciodata!

V.

30 Septembrie 2015
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Editorial'
Succesul

Citeste >

5 Martie, 2016

10

10

Citeste >

27 Iulie, 2015