Medic in tara ta

In ultima vreme a devenit tot mai des intalnit sportul “aruncarea cu piatra”, tinta tot mai frecventa fiind medicii romani.

Stiu ca se fac multe greseli, stiu ca unii dintre ei te scot din sarite, stiu ca intalnesti medici pe care i-ai numi directori de penitenciare, ca buzunarul alb e intotdeauna larg deschis si ca in sanatate, lucrurile nu merg asa cum ar trebui intr-o tara europeana.

Din pacate, medicii romani sunt altii si sunt tot mai putini. Din fericire, ii mai avem inca pe langa noi si norocosi ca neam cum suntem, mai apar si altii de pe bancile scolilor. Acum despre ei vorbesc.

Sa ne gandim ce inseamna aceasta meserie. E simplu. Pasiune, devotament si sacrificiu. Imaginati-va cati ani de zile si cate nopti de invatatura au in spate acesti oameni pana sa ajunga sa profeseze, iar dupa, nimic nu se schimba. Ei continua sa invete si sa tina pasul cu noile tehnologii si schimbari.

Nu stiu cati dintre noi realizeaza aceste lucruri.

Si dupa toata munca asta, acesti oameni se lovesc de o realitate cruda. Sistemul de sanatate din Romania, care are in spate un minister, ce are in spate oameni politici, care…voi reveni. Dotari tehnice execrabile, spitale sub orice critica, cu cateva exceptii care ar trebui urmate, iar salariile…

Chiar si in aceste conditii, avem multi medici extraordinari care, ori au intrat intr-o conjuctura fericita, ori e prea tarziu pentru ei sa mai schimbe ceva, ori pur si simplu rabda sau se lupta, dar isi fac meseria cu pasiune.

Greu de inteles, dar ei exista si trebuie sa le multumim zilnic!!!

Tu ce ai face?

Ai sta si ai indura un salariu mizer, conditii de neconceput pentru medici si bolnavi si multa umilinta?

Bolnavii au dreptate sa se planga si sa se revolte, dar in afara de ei, victime sunt si medicii, cei care reprezinta, din pacate, interfata unui sistem bolnav. Asadar, ai rabda toate astea? Sigur ca da!

Ce sa caut eu in Anglia, unde spitalele arata ca niste hoteluri de lux? E si aiurea. Parca nu esti la munca. Salariile? Nici macar Euro nu au. Si sa nu te lase sa vii tu cu ata si cu acele tale de acasa? Niste diletanti!

caut

 

Eu raman in tara mea, pentru ca o iubesc, pentru ca aici m-am nascut si pentru ca vreau sa pun umarul la construirea…la construirea cui? A unei moschei? A unei Arene Nationale, spectaculoasa si utila, ce-i drept, dar care deja isi arata viciile (recent inundata)?

Baliverne!

Daca esti tanar, esti bun si situatia familiala iti permite, pleci! Ca nu ai cum sa alegi!

Acolo esti respectat, poti munci in liniste, cu dotari tehnice de ultima ora, in respect pentru meseria de medic si implinit.

E trist, pierdem multe valori si in scurt timp, spitalele vor deveni bulevarde pe care nu se va mai intalni medic cu medic.

Dar asta tine, iar, de modul in care noi ii alegem si ii lasam sa lucreze in liniste pe cei care fac sa dispara miliarde, autostrazi, paduri, patrimoniu, educatie, identitate, pe cei care distrug generatii dupa generatii, salvati fiind doar cei care fug cat vad cu ochii in alta tara, tara lor reprezentand doar un lagar de tranzit.

V.

SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Editorial'
Nepasarea

Citeste >

30 Septembrie, 2015

Timp sanatos!

Citeste >

7 Iunie, 2016

Fuga de la nunta

Citeste >

30 Octombrie, 2017