LUCRURILE REVIN LA NORMAL

 

Observ ca cei care au votat nu au inteles, cu siguranta, pe cine au ales sa le reprezinte interesele. In primul rand, in Parlament avem nevoie de oameni integri, demni de a li se desemna astfel de responsabilitati si atributii. Un om cu mintea intreaga sau cu o minima educatie nu poate uita sa taxeze macar intamplarile recente. Aici ma refer la victimele Colectiv, la dramele nemarginite ale acelor oameni, ale parintilor si copiilor cu suflete complet mutilate de durere, la greselile si nedreptatile comise de unii medici precum Burnei, Secureanu, de un sistem de invatamant haotic si tot asa, exemplele de data recenta sunt multe.

Aruncam cu pietre unii in altii fara sa ne gandim cu ce am gresit fiecare, aratam cu degetul zonele rurale si hulim categoriile de varsta absente sau majoritare la vot. Cat de multe stim despre oamenii din zonele astea (ce nevoi au, cum traiesc, la ce se raporteaza), cat de mult am vorbit cu ei sau in ce masura i-am indrumat, cat de des gandim despre ei altceva decat ca nu stiu ce fac?

Citeam pe FB un post despre existenta unei alte lumi in afara Bucurestiului si sunt de acord cu tot ce scrie acolo. Ioana CapanuEliza Rogalski au ales sa fie observatori ai alegerilor si prezinta felul in care traiesc oamenii in afara Bucurestiului, la doar 60 km departare de capitala (frig in scoli, lipsuri nenumarate, s.a.m.d.). Au trait, chiar si pentru cateva ore, realitatea acestor oameni.

Ei bine, cei multi care traiesc asa nu au habar si nu le pasa de confortul nostru bucurestean. Pe ei va trebui sa ii trezim, lor va trebui sa le explicam constant in urmatorii ani ca promisiunile electorale raman doar promisiuni electorale, ca nu le va fi mai bine chiar daca primarul ii indeamna sa voteze ce vine pe linia partidului, ca banii de pensii vor fi tot mai putini si ca salariile copiilor lor nu vor creste, iar pe cei plecati nu ii va aduce nimeni inapoi din alte tari, pana cand acasa nu va fi mai bine. Celor tineri trebuie sa le explice oameni pe care ii plac si care vorbesc limba lor de ce trebuie sa mearga la vot, cum va influenta acest exercitiu al democratiei viitorul lor, de ce emigrarea nu este o solutie si multe alte lucruri, astfel incat sa doreasca sa isi exercite acest drept data viitoare.

Altfel, vom ramane sa ne lingem ranile de fiecare data cand se va vota un partid plin de condamnati sau se vor vota primari aflati in inchisoare, sau se va vota orice partid care are ca reprezentanti condamnati la inchisoare si o istorie atat de patata de ilegalitati.

Si da, acestia au drepturi egale cu noi, cei care platim taxe la stat si nu putine, cei care încercam sa ne educam copiii cu mari eforturi, cei care incercam sa facem orice ca tara asta sa nu mai incapa din nou pe mana lor, cei care suferim atunci cand vedem cum se fura padurile, cum se curma vieti in spitale cu buna stiinta si cum se fura de oriunde și oricat, pagubitii fiind, de fiecare data, tot noi. Dar tot noi va trebui sa facem un efort in a educa generatiile de batrani pe care ii aratam cu degetul ca s-au dus sa voteze, in timp ce tinerii au preferat sa nu se duca, neconstientizand la ce duce aceasta absenta. Chiar nu au inteles ca nepasarea/lipsa de implicare ucide?

 

Avem vesti proaste, dragii mei penali cu drepturi superioare! Daca noi toti alegem sa educam deopotriva ambele generatii, vom avea ocazia ca la urmatoarele alegeri sa ne dezbaram de cei 27 ani grei, in care lipsa sistematica de educatie a castigat procente mari in randul electoratului!

Solutia poate fi asta, depinde de noi cat de mult ne vom stradui sa o implementam, prin explicatii, nu prin ura fata de nestiinta si lipsa de educatie, prin fapte, nu doar prin vorbe!

Din spate vin generatii de tineri frumosi, sanatosi si educati care va vor face uitati in curand, pe voi, cei cu drepturi superioare nemeritate!

Nu sunt platit de nimeni, nu sunt membru de partid. Sunt doar un om cu mintea intreaga, educat, care vrea ca greselile trecutului sa fie indreptate prin fapte concrete!

V.

Iantu_04

 

12 Decembrie 2016
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda: