Liceeni de milioane

In aceasta perioada a anului, mai peste tot se vorbeste despre Bac si despre slaba pregatire si performanta a liceenilor pentru acest examen. Dezbateri sunt si pe tema elevilor din restul tarii versus cei din Bucuresti, cum ca primii sunt favorizati, avand medii mai mari.  Pentru ca ne-am dorit sa ii cunoastem mai de aproape, am luat la picior cam toate liceele de top din Bucuresti.

Pentru preselectia la “Vrei sa fii milionar?”, “Liceeni de milioane”, am fost impreuna cu echipa, sa cautam concurenti in Liceul Sf. Sava, Colegiul Mihai Viteazul, Colegiul Gh. Lazar, Liceul Gh. Sincai, Liceul Iulia Hasdeu, Liceul George Cosbuc si Scoala Centrala. Si tot ce am vazut m-a bucurat imens.

Am descoperit tineri minunati, o generatie noua, frumoasa, cu pasiuni variate, cu spirit liber, curat si indraznet si care viseaza mare. Si mi-a placut mult. Mi-au placut deopotriva si elevii si directorii acestor scoli, cu care m-am intalnit.  Cei din urma au acea calitate de dascal pe care generatia noastra o cunoaste si pe care si acesti tineri au ocazia sa o intalneasca la profesorii lor.

Profesori care doresc ce e mai bun pentru scoala lor, pentru elevii din scoala lor, care isi cunosc elevii, carora le intretin pasiunile in masura in care le-o permite timpul extrascolar, profesori care sunt ca niste parinti pentru ei.

Sper ca am reusit sa vad bine in jur si nu a fost doar un produs frumos ambalat, dar daca aceasta este generatia de care vorbim, nu ei sunt vinovati pentru tot ce se intampla, si nici profesorii lor. Doar un sistem defectuos care nu stie sa isi aprecieze valorile, sa le creasca, astfel incat sa reuseasca sa se exprime cat mai bine si sa aiba aripile pe care le merita.

Am pus si un album, cu toti cei cu care am facut poze, din diverse scoli, sunt foarte frumosi cu totii si le tin pumnii sa reuseasca sa isi implineasca visele. II veti vedea pe unii dintre ei in acest weekend, in editiile de sambata si duminica de la “Vrei sa fii milionar?”, la 20.30, la Prima TV. . Sunt cu adevarat, niste “Liceeni de milioane” :)

V.

Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Lumea Mea'