Joaca

Joaca este prima activitate constienta a unui copil si cu ea ramanem pe tot parcursul vietii. Doar ca uitam sa o reactivam, pentru noi sau, mai important, pentru copiii nostri.

De ce nu ne mai jucam? Nu se cade? Suntem oameni in toata firea si atunci parem ridicoli? Suntem obositi si numai de joaca nu ne mai arde? Sau pur si simplu am uitat cum e sa ne jucam.

Cam acestea sunt motivele pentru care devenim niste adulti policticosi. Si cine are mai multa nevoie de noi ca partener de joaca?

Exact! Copilul nostru.

Noi nu suntem constienti de importanta jocului la copii. Prin joaca ei vor sa comunice, sa isi exprime¬† sentimente, trairi, dorinte, probleme pe care nu stiu sa le transmita altfel, iar noi nu mai avem chef sa ne trantim pe covor si sa facem circ, nu mai avem chef de” v-ati ascunselea”. Sa se joace pe tableta ca de-aia i-am luat-o!

Dar trebuie sa avem chef. Joaca face legatura dintre parinte si copil, ii ajuta sa comunice mai usor si sa isi rezolve problemele. Multe din momentele tensionate, atunci cand coplilul se retrage infipt in picioare si cu mainile incrucisate, pot fi detensionate prin joaca. Incapatanarea poate fi rezolvata tot printr-o gluma sau o joaca. Supararile, izolarea, pot trece prin joaca.

Atunci de ce sa nu ne jucam? O sa descoperiti ca si oboseala dupa o zi de munca poate fi invinsa prin joaca alaturi de copilul tau.

Haideti sa ne reamintim cum e sa ne jucam si sa facem asta cat mai des in familie.

O sa observati ca fetita sau baiatul vostru vor fi mai apropiati, mai deschisi si ca o pedeapsa inlocuita cu un joc,  il pote face pe copil sa inteleaga ca noi nu le suntem adversari ci prieteni de joaca.

V.

9 Octombrie 2016
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Editorial'