Cum am ajuns sa inteleg conceptul de harem.

Atunci cand intalnesc locuri, lucruri, oameni care imi plac, spun bravo, felicitari sau multumesc. Asa imi dicteaza mie sufletul.

Recent am fost invitat la Batos, undeva langa Targu Mures, la o degustare de vinuri, marca Liliac.

De obicei, la o degustare de acest gen, sunt invitati oameni preocupati de fenomen, din presa, tv, online si se prezinta vinurile cramei respective. In cazul acestei deplasari, lucrurile au stat diferit.

Mai intai, dupa un drum foarte frumos si placut, am ajuns la Targu Mures, la Privo, hotelul la care am fost cazati. Am ramas total surprins din absolut toate puncte de vedere de acest hotel despre care o sa imi rezerv un articol special, asa cum de altfel este si hotelul.

Cina, odihna si a doua zi, la drum, spre Crama Liliac. Oprim in Dedrad, o localitate cu o biserica frumoasa si un primar tare fain, mandru de caminul cultural, unde am fost serviti cu un aperitiv la sticla si cu dop de cocean, la vreo 60 de grade, nu celsius, si apoi drumul a continuat spre crama.

Tehnologie moderna, oameni pasionati si muncitori si un loc foarte frumos.

Mai apoi, am fost dusi la o stana si primiti cu slanina, branza de mai multe feluri, ceapa, un soi de bulz facut la ceaun si o licoare pe la 50 de grade, din nou, nu celsius.

Exact cand sa inceapa grindina, coboram la locul de degustare.

Eu ma apuc de un foc la soba, Simona de povestit. Simona Mardale fiind responsabila de Sales & Marketing stie ce vorbeste, dar mai mult decat atat, pune suflet in fiecare cuvant, pentru ca ea crede in ce face si in vinul Liliac. Este pentru prima data cand vad pe cineva atat de implicat si lipit de un brand, sa vorbeasca de bine alte branduri, concurente. Mare lucru!

Simona, impreuna cu Victor Ciuperca, CEO Liliac, fac o echipa excelenta, dar mai mult decat atat, sunt niste oameni minunati, de care te lipesti rapid. Omul sfinteste locul, dar se pare ca si vinul!

Si incepe degustarea.

Eu fiind un prieten mai apropiat al vinului  rosu, eram putin nerabdator sa ajungem la acel moment, dar dupa niste vinuri albe foarte placute, tinere, prezente, cum este Young Liliac, imi apare in cale un alb, dar atat de rosu!

Orange wine, Liliac. Atat va zic! Un Chardonnay pe care daca il degusti cu ochii inchisi, juri ca ai in pahar un vin rosu, asta pentru ca acest vin alb este vinificat in rosu, adica atunci cand e facut, se repecta procesul tehnologic folosit la vinurile rosii.

O senzatie unica. Gata, mi-am gasit primul prieten, zic eu.

Doar ca incep sa apara sticlele inchise la culoare. Neavand nicio experianta legata de vinul rosu Liliac, recunosc ca aveam emotii. Cum o sa le spun eu unor oameni atat de draguti si de pasionati de munca lor, ca nu imi place ce am degustat? Imi statea pe suflet gandul asta.

Doar ca si cel mai mofturos om la vinurile rosii, adica eu, ar fi avut aceasi bucurie si relaxare in momentul in care a aparut Red Cuvee. Un asamblaj foarte bine echilibrat, de Feteasca Neagra cu Merlot. Nu plin, deloc agresiv, dar cu personalitate, arome unduitoare si fine, iar dupa ce a luat aer in piept cat i-a trebuit, m-a castigat. Da, bravo! Cu tine o sa mai petrec un timp, sa nu pleci de langa mine, te rog!

Si mergem mai departe. Se deschide o sticla pe care scria Pinot Noir. Ok, hai sa vedem despre ce este vorba. Si am vazut.

Acest vin, aceasta doamna cu forme uluitoare, a venit, m-a sedus, mi-a furat inima si a plecat. Sper sa o mai intalnesc, sper sa apara din nou in viata mea si sa nu ma lase abandonat si trist.

Abia acum am inteles conceptul de harem. Le doream pe aceste trei doamne in jurul meu in fiecare clipa. Diferite, frumoase, fermecatoare.

Dar timpul trecea, focul in soba ardea, seara se lasa si frumoasa poveste de dragoste incepea sa se stinga, la fel ca focul, usor usor. Urma sa ne luam la revedere…

A doua zi am plecat cu un sentiment foarte bun. Am cunoscut oameni foarte faini din presa, tv, online, am ras, ne-am distrat si ne-am bucurat de vinuri bune, de locuri, oameni si de gazdele noastre, Simona, Victor si de toti cei care pun suflet in ceea ce fac pentru acest animalut, ce pentru noi, a devenit de acum tare simpatic, Liliacul.

Ma scuzati, suna telefonul…da, poftim? Cum? Bine, Bine, multumesc!

Ce veste!

S-a anuntat o vizita. Au intrat in Bucuresti si diseara ne vom intalni din nou!

Ma duc sa ma pregatesc pentru a le primi cum se cuvine si cu emotie pe frumoasele mele doamnele ce formeaza noul meu harem, de care m-am indragostit lulea!

V.

30 Mai 2016
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Calatorii'