Ghid de educatie medicala si de prim ajutor pentru copiii isteti

Iata o recomandare de carte atipica, dar foarte utila. O carte destinata in primul rand copiilor, dar care cu siguranta va ajunge la ei doar prin intermediul parintilor si al dascalilor: Ghid de educatie medicala si de prim ajutor pentru copiii isteti.

O astfel de carte nu a mai fost editata pana acum la noi, desi in Occident exista deja o traditie in a invata copiii despre primul ajutor si a le transmite cele mai utile sfaturi pentru sanatatea proprie si a celor din jur. Autoarea, jurnalista Mihaela Arion, a adunat in acest volum atat sfaturi ale specialistilor in diverse ramuri medicale, cat si experiente ale copiilor.

„In viata de zi cu zi, avand de-a face cu copii incepand de la poarta scolii in care invata fiul meu si pana la cei internati cu arsuri, fracturi, intoxicatii si accidente care ar fi putut fi evitate, ne-am hotarat sa punem pe hartie un proiect. Un proiect care ar putea sa fie primul pas in educarea copiilor inca din primele zile de scoala. Sper sa fie un fel de baza de pornire in viata pentru cei mici. Este important ca un copil sa stie pe cine sa cheme si ce sa faca in caz de accidente. Sumarul este cuprinzator si se adreseaza tuturor celor interesati de notiunile elementare de educatie medicala si prim ajutor. Notiuni de igiena, alimentatie, anatomie, prevenire a accidentelor, notiuni despre apelul la 112, despre prevenirea situatiilor de urgența dar si notiuni de interventie, despre importanta voluntariatului si notiuni de prim ajutor conform ultimelor protocoale in domeniu sunt explicate ca intr-un fel de Abecedar pe care oricine il poate citi pentru ca vrea sa afle, pentru ca ii poate fi oricand de folos si nu pentru ca trebuie“, spune autoarea.

Intrebati de cartea aceasta in librarii.

ghidul_copiilor

Smaranda

24 Mai 2013
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda: Alex Galmeanu
ALTE POSTARI DIN 'Lifestyle'