Despre ieri…

Zilele trecute incercam sa imi fac in minte un film al tuturor celor intamplate in jurul albumului meu si ma refer acum in special la inregistrari si pregatirea lor… si m-am gandit sa il impartasesc cu voi, pentru a va da seama de dimensiunea muncii si implicarii a tuturor celor care mi s-au alaturat.

Nu am nimic cu cei care fac muzica cu ajutorul unor programe, softuri sau cum le-o zice. Atata vreme cat piesele lor au muzicalitate si este cantata bine live, bravo lor, sunt de apreciat.  Unii dintre ei chiar au talent si muncesc mult.
Doar ca ceea ce aveam eu in minte era cu totul altceva. Cum fac, de unde o apuc?

Am apucat-o de la George Natsis cu care ma vedeam acasa la un pian si la o discutie, incercand sa gasim o forma pentru fiecare piesa.
M-am bucurat ca vorbeam aceeasi limba, iar rezultatul muncii sale este unul spectaculos.

Dupa trei ani de incercari si pauze, am adunat cele 11 piese intr-o forma de ghid, dar tambalaul abia incepea.
Vezi, ce bine e sa intalnesti oameni care te pot ajuta si pe care i-ai ajuta si tu cu drag!? De-ar functiona lumea pe acest principiu, simplu de altfel…Si…am ajuns la Adrian Despot, sau el la mine, nu stiu cum sa spun exact.

A ascultat, i-a placut mult ce a auzit si a inceput cu sfaturile.
Cand te apuci de inregistrarea unui album de o asemenea amploare, trebuie sa tii cont de foarte multe detalii tehnice. Sfat dupa sfat, pana cand i-am zis: Mai, Adriane, ai vrea sa ma ajuti la tot ce tine de inregistrari, ca vad ca te pricepi. A reactionat ca la starea civila. A spus “DA!”

Si au inceput  discutiile cu instrumentistii. 16 la numar. Fiecare avand problemele lui, programul lui, e foarte greu sa-i aduni la un loc, mai ales ca ei aveau nevoie si de repetitii inainte de a intra in studio, dar s-a rezolvat.

Cauta studio, vezi cine e la sunet, gandeste set up-ul, microfoane, de care, se canta separat pe partide, impreuna, sectia ritmica separata de suflatori, dar avem nevoie de paravane intre tobe si pian, cum e mai bine? In sfarsit, o nebunie care parca nu se mai termina.

In cele din urma vine prima zi de inregistrari. Abia atunci cand am vazut cata lume era in jur si ca toti erau  preocupati, seriosi si foarte implicati, am realizat ce se intamla. Chiar inregistram, dar mai tarziu mi-am dat seama cat de lung mai era drumul pana la final…venea randul meu.

31 Octombrie 2013
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda: Adrian Despot
ALTE POSTARI DIN 'IERI si AZI'
…si Azi.

Citeste >

31 Octombrie, 2013

CE BINE CA ESTI

Citeste >

17 Octombrie, 2013

Mesaj pentru voi

O asteptare de trei ani, o munca de noua luni, un moment potrivit. In ultima vreme am...

Citeste >

16 Octombrie, 2013