COPIII SPUN CA SUNT MAI CURAJOSI CAND INVATA CA EMOTIILE SUNT BUNE

Teama sperie oamenii. Ideal este sa constientizam daca este vorba despre o frica reala sau imaginara, care ne poate pune frane in a realiza ceea ce ne dorim. Fie ca provin din experiente neplacute pe care le-am trait, fie ca suntem informati gresit, fricile apar la tot pasul si ne impiedica sa fim noi insine.

Ma bucur tare sa vad ca cei mici pot vorbi deschis despre teama cu care se confrunta atunci cand se pregatesc sa vorbeasca in public. Iar asta ii ajuta sa o inteleaga, sa o accepte si, mai ales, sa o depaseasca. Emotiile, chiar si cele negative, sunt bune, chiar nu reprezinta un motiv de ingrijorare, atata timp cat realizam ca sunt ale noastre, ca sunt parte din noi.

Confruntarea cu temerile pe care le avem ne poate da un sentiment incredibil de satisfactie si de incredere. Nu le negam, ci le scoatem la suprafata si le analizam. Daca tot facem scenarii, e bine sa vedem ce poate iesi frumos dintr-o situatie, nu sa ne concentram asupra lucrurilor care ar putea merge rau.

Multi oameni devin anxiosi si sunt cuprinsi de panica atunci cand trebuie sa vorbeasca, sa prezinte ceva in fata unui public. E important sa intelegem cat de tare ne poate afecta nervozitatea si ce este de facut pentru a ne urmari interesele.

Copiii sunt foarte receptivi si inteleg imediat ca totul se poate transforma in distractie atunci cand acele emotii care le rod stomacul cateodata pot fi gestionate si privite ca pe o provocare care ii face, in cele din urma, castigatori. Aici ma refer la un taram necunoscut pentru ei, dar care nu poate fi decat un castig – deschiderea si cunoasterea de sine, starea de bine si de incredere vin din aceasta reusita.

Pentru ei este o aventura in care pornesc cu incredere si curaj pentru ca, la final, sa spuna Eu am facut asta, eu sunt bun si curajos! Deci, transformam frica în entuziasm. Simtim frica si facem, indiferent de situatie, ceea ce ne-am propus. O trimitem in varfurile degetelor de la picioare si ne bucuram de explozia de energie pe care o simtim.

 S-ar putea fim speriati atunci cand suntem in fata unor oameni care au asteptari de la noi. Important este sa ne gandim la momentul in care, aflati la capatul tunelului, ne simtim fantastic, increzatori, mandri si retraim aventura minunata.

Cele mai multe dintre temerile noastre sunt imaginate si ar trebui sa fie tratate ca atare. Data viitoare cand suntem speriati, sa ne intrebam: Ce as face daca nu as simti frica?  si sa actionam in consecinta. Vom vedea ce transformari uluitoare au loc si in corpul nostru, si in actiunile noastre. Noi suntem cei care avem control asupra a tot ceea ce simtim. De fiecare data cand ne provoaca temerile, care sunt, de altfel, nejustificate, vom avea motive uimitoare de respect de sine, incredere si satisfactie.

Curajul, pregatirea temeinica si cunostintele acumulate ne vor fi intotdeauna prieteni de nadejde in orice calatorie, fie personala, fie profesionala.

Asadar, dragi parinti, va invitam la COPIII SPUN – Un curs ca o joaca.

Agenda, plus alte detalii gasiti AICI.

Urmatoarea editie va fi pe 25 februarie, incepand cu ora 10:00, la The Gallery (in incinta clubului Pescariu).

Inscrieri la 0768 689 122, sau pe e-mail: ramona@raagency.ro.

IMG_6003

 

15 Februarie 2017
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Editorial'

Repetabila greseala

Va amintiti de momentele in care faceam vreo prostie sau cand ascundeam de parinti o nota proasta?...

Citeste >

24 Octombrie, 2016

Joaca

Citeste >

9 Octombrie, 2016