Copiii spun ca sunt fericiti atunci cand sunt ascultati si intelesi

Cursurile de dezvoltare personala pentru copii sunt foarte frumoase, iar pregatirea lor imi face mare placere. Imi imaginez tot felul de situatii si de reactii ale copiilor, dar care palesc in fata realitatii.

Copiii sunt deschisi, glumeti, veseli, altii chiar foarte profunzi pentru varsta lor. Din pacate intalnesc si copii cu un compotament, pentru inceput, greu de controlat, dar in cele din urma, realizand de unde se trage acest comportament, gestionez situatia mai usor. Acesti copii au nevoie de ceva ce acasa poate nu li se ofera. Au nevoie de atentie, ascultare si intelegere.

Asa am realizat ca dincolo de joaca noastra de-a exercitiile de dictie, memorie sau intonatie, ei se bucurau de atentia cuiva, de cineva care ii asculta si le vorbea pe aceeasi limba si profitau de aceste lucruri la maxim. Acesta era motivul pentru care unii vorbeau peste alt copil, raspundeau chiar si cand nu stiau raspunsul, de asta vorbeau intr-una si doreau sa iasa in evidenta cu orice pret.

Aproape la fiecare grupa apare cate un copil de acest gen. Si nu e un “gen” al copilului. Este vorba despre cat timp isi petrec parintii cu acel copil si modul in care se bucura sau nu de timpul petrecut impreuna.

Eu insist pe acest subiect pentru ca este unul foarte actual si care ar rezolva multe probleme in formarea emotionala a copiilor. Aici nu e nevoie de magie, ci de ascultare, de atentie, de intelegere si de un minim de efort care se transforma in placere instant, atunci cand ne lasam condusi de dragoste.

Asadar, ideal este sa petrecem cat mai mult timp cu copiii, nu numai fizic, ci sa fim acolo, sa-i ascultam, sa le vorbim si sa-i iubim. In fiecare zi, pentru totdeauna. De ce? Ca sa-i crestem fericiti…

Dragi parinti, agenda cursului o gasiti la www.virgiliantu.ro/copiiispun. Pentru detalii si inscrieri, primiti informatii la nr. de telefon 0768689122, sau pe e-mail la ramona@raagency.ro.

Ii asteptam pe cei mici la cursul “Copiii spun” in data de 26 noiembrie, la 10.30 la The Gallery (in incinta clubului Pescariu).

IMG_5994

Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Copiii spun'