Cel mai bun prieten al omului: comunitarul

Citesc zilele trecute in Ziarul financiar: „Un numar de 25 de bucuresteni sunt muscati, în medie, zilnic, de caini în Capitala, dintre care 7 sunt copii. Dar pierderile nu se rezuma numai la costul cu tratamentul medical, pentru ca Bucurestiul pierde turism, afaceri, pierde imagine. De 20 de ani problema este exploatata electoral cu un singur rezultat – tot mai multi maidanezi. (…) În prezent, doar pe strazile Capitalei sunt lasati liberi circa 64.000 de caini fara stapan, adica un caine la 26 de locuitori ai Bu­cu­restiului…“.

Ce parere aveti? Cum gestionam chestinea asta? Daca primaria incearca sa stranga cainii de pe strada si sa ii duca nu stiu unde, organizatiile de protectie a animalelor protesteaza. Daca organizatiile de protectie a animalelor propun actiuni de adoptie a animalelor fara stapan, nu prea au ecou. Si? Ramanem cu ei pe strada, pe langa blocuri, unde sunt hraniti de locatari milosi, se inmultesc, apoi pleaca la atac. Pentru ei este un comportament de supravietuire, pentru noi este un comportament ineficient si indolent.

Nu ne plac animalele vagaboande, nu ne plac muscaturile lor. Reactionam violent sau virulent de ani in sir, indiferent de ce parte a baricadei ne-am afla, dar inca nu am gasit o solutie viabila, in care sa creada toata lumea si sa si produca niste rezultate. Cainii bolnavi pot fi eutanasiati, cainii vagabonzi pot fi sterilizati, orasul poate deveni mai sigur pentru copiii nostri si mai atractiv pentru turisti. Dar poate ca are dreptate ZF, ar disparea potentialul electoral si atunci cine ce interes ar mai avea?

Cainilor fara stapan li se mai spune si comunitari. Adica ai comunitatii. Care comunitate?

balthassar_barking-dog

Imagine: newgrounds.com

Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Cauze'
Scurtcircuit.

Citeste >

28 Septembrie, 2013

Arme albe sau droguri?

Citeste >

7 Septembrie, 2013