30 negru

Cu ce am gresit eu sa plang la propriu de acum incolo in acesta perioada a anului? Da, recunosc, plang!

Am o viata frumoasa, o familie cum nici nu imi imaginam si ma simt parca vinovat ca mi-e bine. Si plang.

De ce? Cine isi permite sa ne faca asta?

Si cu ce drept?

De ce 65 de familii si sute de oameni plang mai amar si mai dureros ca nimic in lume? Cine si-a permis sa faca asta?

Cine sunteti voi sa ucideti fara mila si cu zambetul pe buze?

Si va vedem zilnic, mai vii ca oricand, impartindu-va unii altora, in stanga si in dreapta, roadele coruptiei care va trece prin vine.

Niste corupti cu suflete moarte, dar prea vii, mult prea viiIertati-ma, dar sunt trist, revoltat si ingrozitor de frustrat pentru ca nu stiu ce sa fac. E un text pornit din frustrare, aceea a neputintei, aceea de a vedea cum nimeni nu plateste pentru dramele adevarate ale celor de langa noi, oameni ca si noiE frustrarea care ma incearca de cate ori imi tin sotia in brate atunci cand plange vazand parintii unor copii care au plecat pentru totdeauna, copii care se chinuie sa revina la un normal care nu va mai exista niciodata pentru ei…

E teama in care realizez pe zi ce trece ca traiesc intr-o tara in care nu putem schimba nimic… e teama de a-mi vedea copilul care creste intr-un loc nesigur, in care noi, cei multi care vrem schimbarea, nu reusim sa facem mai nimic in timp ce ei fac in continuare ceea ce stiu..de peste 25 de ani..

Si cand e de facut sau de schimbat ceva suntem in vizita la soacra ori ne orientam dupa ce ne spun altii din inchisoare prin televizorul lor ori nu ne duce capul sa gandim si sa vedem evidentul si atunci, insistam in aceeasi greseala, de atata amar de vreme.

Si greselile se intorc mai repede la noi decat la ei. Ei platesc mult prea tarziu sau niciodata, iar noi repede, sigur si scump.

Intram in luna noiembrie si inainte de a decide daca vrei sau nu sa te schimbi si sa schimbi, priveste bine in ochii copiilor de la Colectiv si  mai apoi…in oglinda.

Ce vezi?

 

V.

 

 

 

 

30 Octombrie 2016
SHARE
Virgil in social media:
Virgil recomanda:
ALTE POSTARI DIN 'Editorial'